• +905422370542
  • ₺ TRY
  • $ USD
  • € EUR

Bodrum tarihi yerleri ve eserleri nerede?

Bodrum tarihi yerleri ve eserleri nerede?


Bodrum Kalesi

Bodrum'un simgesi olan Bodrum Kalesi, yapımına 1415 yılında başlanarak yüz yıldan fazla zamanda inşası tamamlanmıştır. Günümüzde Sualtı Arkeoloji müzesi olarak kullanılan Bodrum Kalesi 1523 yılında St. Jean Şövalyelerinin kalesi olarak üç tarafı deniz ile çevrili kayalıkların üzerine yapılmıştır. İçerisinde Alman, İngiliz, İtalyan, Fransız ve İspanyol Kulesi gibi farklı ülkererin kuleleride yer almaktadır. 2014 yılında yasal izinler alınarak tadilatına başlanan Bodrum kulesi 2019 yılı Haziran ayında yeniden yerli ve yabancı turistlerin ziyaretine açılacaktır.

Zeki Müren Sanat Müzesi

Bodrum’da yer alan en kıymetli tarihi yerlerden bir diğeri ise Zeki Müren’nin vefatından sonra Turizm ve Kültür Bakanlığı tarafından müzeye dönüştürülen, Zeki Müren Sanat Müzesi’dir.Değerli Sanatçımız Zeki Müren 1930 yılında Bursa’da doğmuştur. Lise öğrenimine kadar eğitime Bursa’da devam ederek sonrasında liseyi İstanbul Lisesi’nde okumuştur.  Zeki Müren’in müzik dışında edebiyat ve resme de ilgisi olmuştur. 1955 yılında ilk kez gazinoda çıkmıştır. Sanatçı ilk altın plağı “Manolya” adlı şarkısı ile çıkmıştır. Sanatçı ilerleyen yıllarda sağlık sorunları nedeniyle Bodrum’a yerleşmiştir. 1996 yılında İzmir’e giden sanatçı program esnasında rahatsızlanarak hayatını kaybetmiştir. Eşsiz Bodrum manzarasına sahip sanatçının evi 2000 yılında Fatma Mansurdan satın alınarak müze yapılmıştır. Özel eşyaları, elbiseleri, fotoğrafları, özel eşyaları, plakları, mektupları, kitapları gibi sanatçının pek çok eşyası müzede sergilenmektedir.

Myndos Kapısı

Bodrum’un batı çıkışında bulunan Myndos kapısı M.Ö 4. yüzyıldan bu yana tarihi dokusunu korumaya çalışan ve eski dönemde Bodrum’un asıl giriş olan kapısıdır. Kral Mausolos tarafından yaptırılan bu büyülü tarihi eseri Bodrum tatilinizde mutlaka ziyaret etmelisiniz.

Halikarnas Mozolesi

Halikarnas Mozolesi, karısı ve kız kardeşi tarafından Kral Mausolos için yaptırılmıştır. Halikarnas Mozolesi, Dünyanın Yedi Harikası listesinde bulunmaktadır. Açık hava müzesi olarak çok sayıda ziyaretçiye ev sahipliği yapmaktadır. Mısır ve Yunan mimarisinden izler taşıyan Halikarnas Mozolesi  yapıldığı dönemde oldukça görkemli bir mimariye sahiptir. Büyük anıt mezar, yerli ve yabancı turistlerin ilgi odağı olan önemli gezi noktaları arasında yer almaktadır.

Antik Tiyatro

Bodrum Antik Tiyatro, yapımı M.Ö. IV. Yüzyıl tarihine dayanan en görkemli bir yapılardandır. Göktepenin güney yamacına rastlanmış, Halikarnassos Antik Kentinin kuzeyinde yer alır. Üç bölümden oluşan Nekropol (mezarlık) olarak da kullanılan olan Roma İmparatorluk Çağındaki tiyatroların tüm özelliklerini taşımaktadır. Bodrum Antik Tiyatro’da 1970 ve 1990 yıllarında yapılan tadilat çalışmaları sonucunda günümüzde çeşitli organizasyonlara ev sahipliği yapmaktadır.

Pedesa Antik Kenti

Bodrum merkeze yaklaşık 5 kilometre uzaklıkta olan Pedesa Antik kenti Leleg şehri olup döneminden günümüze kadar tarihi dokusunu azda olsa korumayı başarmıştır. Trekking ve doğa yürüyüşü yaparken kültürel zenginliklerimizi ziyaret etmek isterseniz Bodrum’a geldiğiniz zaman mutlaka Pedesa Antik kenti ziyaret etmelisiniz.

Tavşan Adası

Tavşan Adası, Bodrum Gümüşlük Koyu ile etrafı sarılan Tavşan Adası, güneşin batışını seyredebileceğiniz en güzel noktadır. Eşsiz doğası ve masmavi denizini Bodrum tatilinizde mutlaka görmelisiniz. Eğlenceli ve keyifli bir deneyim ile denizin içindeki Kral Yolu‘ndan yürüyerek Tavşan adasına  ulaşabilirsiniz.

DİĞER YAZILARIMIZ